Menu Sluiten

Kappersopleiding Kleurspecialist

1 dag of 1 avond per week

8 of 16 weken

6-8 leerlingen

Met de Kappersopleiding Kleurspecialist leer je hoe je de perfecte kleurresultaten kunt bereiken. Aan de hand van praktijk en theorie vergroten we je kennis over onder andere kleuropzet, kleurnummers, toonhoogte en de ultieme grijsdekking.

Algemene Informatie
In het kort
Inhoud opleiding
Studieduur
Veelgestelde Vragen

Algemene Informatie Kappersopleiding Kleurspecialist

Wil jij graag een echte kleurspecialist worden als kapper? Op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen? Wil jij weten hoe je de perfecte highlights en lowlights kan zetten? Of misschien ben je toe aan een opfriscursus op het gebied van haarkleuring? Met de Kappersopleiding Kleurspecialist ziet je toekomst er kleurrijk uit!

Met de gespecialiseerde kappersopleiding van Hair & Styling Academy Purmerend leer je alles wat je moet weten over de vele mogelijkheden op het gebied van haarkleuring. Onder begeleiding van een ervaren vakdocent leer je de nieuwste technieken wat betreft haarkleuring en geef je je creativiteit een boost!

De opleiding kleurspecialist wordt gegeven in Purmerend in de vorm van een dagopleiding en avondopleiding volgens het vrij leren concept. Het leslokaal is van alle gemakken voorzien en dankzij ons gratis startpakket ter waarde van €300,- beschik je over alle benodigdheden die je tijdens de opleiding nodig hebt.

Bij een succesvolle afronding van de Kappersopleiding Kleurspecialist ontvang je een certificaat.

Kappersopleiding Kleurspecialist in het Kort

Met de gespecialiseerde Kappersopleiding Kleurspecialist van Hair & Styling Academy Purmerend leer je alles wat je moet weten over de vele mogelijkheden op het gebied van haarkleuring en word je een échte kleurkenner!

Bij een succesvolle afronding van de Kappersopleiding Kleurspecialist ontvang je een certificaat.

Haar analyse

Productkennis

Kleurenkaartleer

Betekenis kleurnummers

Kleurkarakter

Toonhoogte

Complementaire kleuren

Kleur bepalen

Waterstof percentages

Opzettechnieken

Uitgroei kleuren

Hele haar kleuren

Highlights en lowlights

Blonderen

Folies zetten

Kleuren weghalen en versterken

Grijsdekking

Kleuren uitwassen en vastzetten

Communicatie met je klant

Studieduur

De Kappersopleiding Kleurspecialist wordt gegeven als dagopleiding en avondopleiding in de vorm van het vrij leren concept.

Dagopleiding:
Je krijgt één keer per week les op dinsdag van 10:00 tot 16:00 uur. De dagopleiding duurt in totaal 8 weken.

Avondopleiding:
Je krijgt één keer per week les op woensdagavond van 19:00 tot 22:00 uur (let op: na de zomervakantie starten de avondlessen om 18:00 uur en duren tot 21:00 uur). De avondopleiding duurt in totaal 16 weken.

Bij een succesvolle afronding van de Kappersopleiding Kleurspecialist ontvang je een certificaat.

De kosten voor de Kappersopleiding Kleurspecialist zijn €1225,-

Dit bedrag is inclusief al het lesmateriaal, gebruik van materialen tijdens de les en een gratis startpakket ter waarde van €300 met alle benodigdheden (zoals oefenhoofden, kwasten, kleurenboek, puntkam, etc).

Bij iedere les is 1 tube haarverf inbegrepen. We doen er uiteraard niet moeilijk over als er een keer een wat extra haarverf nodig is tijdens een les voor bijvoorbeeld een kleurcorrectie, maar het is niet de bedoeling dat dit een wekelijkse gewoonte wordt. Daarom zijn wij in bepaalde gevallen genoodzaakt een eigen bijdrage van €10 per tube te vragen. Je kunt dan denken aan gevallen waarin stelselmatig meer tubes haarverf nodig zijn, zoals modellen met extra dik haar, meerdere deelkleuringen of als er elke keer kleurcorrecties nodig zijn. Uiteraard wordt dit van tevoren met je gecommuniceerd. Het staat je daarnaast natuurlijk ook altijd vrij om eigen haarverf mee te nemen voor dit soort situaties.

Bij de inschrijving doe je een aanbetaling van 25% (€306,25) of kun je gelijk het hele bedrag betalen. Bij een aanbetaling ontvang je 2 weken voor de start van de opleiding een betaallink per e-mail voor het resterende bedrag van €918,75. Dit dient 5 dagen voor de eerste lesdag betaald te worden (zie algemene voorwaarden).

In overleg is het ook mogelijk om het restant in twee of drie maandelijkse termijnen te betalen. Hiervoor geldt een extra toeslag van €25 per termijn. Wil je in termijnen betalen? Stuur ons dan even een reactie op de bevestigingsmail met het verzoek om in termijnen te betalen!

Veelgestelde vragen

Wat is het vrij leren concept?

Om te zorgen dat iedere leerling zich optimaal kan ontwikkelen, werken wij volgens het vrij leren concept. Dit betekent dat er een keer per week een gecombineerde lesavond (woensdagavond) en een gecombineerde lesdag (dinsdag) plaatsvindt op onze professionele leslocatie. De lessen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 6 - 8 leerlingen, waarbij iedere leerling de opleiding volgt die het beste bij hem of haar past en op het eigen niveau aan de slag gaat. Niet iedereen leert namelijk even snel en dat hoeft ook helemaal niet!

Omdat er in kleine groepen wordt gewerkt, is er altijd voldoende ruimte en tijd voor individuele begeleiding van iedere leerling. Een ander voordeel van het vrij leren concept is dat je kunt instromen op het moment dat jou het beste uitkomt en er dus verschillende startmomenten zijn.

Hoewel verschillende opleidingen gecombineerd worden op één lesmoment, doet dit op geen enkele manier af aan de kwaliteit van jouw individuele opleiding: de intensieve persoonlijke begeleiding van onze ervaren vakdocent en de duur van de door jou gekozen opleiding zijn exact hetzelfde. Het is een leuke manier om in een groep met dezelfde interesses, op een voor jou geschikt moment en in je eigen tempo te werken aan je individuele doelen, vaardigheden en ambities.

Is haarverf inbegrepen bij de Kappersopleiding Kleurspecialist?

Bij iedere les zit 1 tube haarverf inbegrepen. We doen er uiteraard niet moeilijk over als er een keer een wat extra haarverf nodig is tijdens een les voor bijvoorbeeld een kleurcorrectie, maar het is niet de bedoeling dat dit een wekelijkse gewoonte wordt. Daarom zijn wij in bepaalde gevallen genoodzaakt een eigen bijdrage van €10 per tube te vragen. Je kunt dan denken aan gevallen waarin stelselmatig meer tubes haarverf nodig zijn, zoals modellen met extra dik haar, meerdere deelkleuringen of als er elke keer kleurcorrecties nodig zijn. Uiteraard wordt dit van tevoren met je gecommuniceerd. Het staat je daarnaast natuurlijk ook altijd vrij om eigen haarverf mee te nemen voor dit soort situaties.

Heb ik een vooropleiding nodig voor de Kappersopleiding Kleurspecialist?

Nee, je kunt deze opleiding zonder vooropleiding volgen.

Moet ik tijdens de Kappersopleiding Kleurspecialist stage lopen?

Je hoeft voor deze opleiding geen verplichte stage te lopen. Uiteraard kun je zelf beslissen om dit alsnog te doen, want het is zeker goed om praktijkervaring op te doen.

Staat de Kappersopleiding Kleurspecialist gelijk aan een mbo-opleiding?

Nee, de Kappersopleiding Kleurspecialist is geen mbo-opleiding. Ons opleidingstraject is een verkorte vakopleiding (een mbo-opleiding duurt meestal 2-4 jaar).

Kan ik studiefinanciering aanvragen?

Aangezien wij een vakopleiding bieden en geen mbo-opleiding, kun je voor deze opleiding geen studiefinanciering aanvragen. Mogelijk kom je wel in aanmerking voor een vergoeding vanuit het UWV. Wij raden je aan om contact op te nemen met je contactpersoon bij het UWV om te vragen naar de eventuele mogelijkheden tot vergoeding van deze opleiding.

Is er ook een volwaardige kappersopleiding?

Jazeker! Met onze Allround Kappersopleiding zullen we je opleiden tot allround kapper en krijg je naast de module Kleurspecialist ook nog de volgende modules:

Kan ik de Kappersopleiding Kleurspecialist ook in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen. Hiervoor geldt wel een extra toeslag van €50.

Is de Hair & Styling Academy goed bereikbaar?

Ja, de Hair & Styling Academy is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Onze leslocatie heeft gratis parkeervoorzieningen en het treinstation en de bushalte bevinden zich op ongeveer een kwartiertje lopen.

Ontvang ik na deze opleiding een diploma of certificaat?

Ja, na het succesvol behalen van de Kappersopleiding Kleurspecialist ontvang je van ons een certificaat van afronding. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden, zoals een aanwezigheidsplicht van 75% en dat de cursist de benodigde vaardigheden daadwerkelijk bezit. Voor meer informatie verwijzen wij je naar artikel 9 van onze algemene voorwaarden.

Inschrijven Kappersopleiding Kleurspecialist

Dankzij het vrij leren concept kun je op ieder gewenst moment instromen. Bij de inschrijving kun je eenvoudig filteren op de gewenste startdatum, kies je voor de dagopleiding of avondopleiding en selecteer je de Kappersopleiding Kleurspecialist.

Inhoud Kappersopleiding Kleurspecialist

Haarkleuren is een vak apart en een van de belangrijkste inkomsten voor een kapperszaak. Het zal je dan ook niet verbazen dat kapperszaken vaak vragen naar aantoonbare kennis en vaardigheden op het gebied van haarkleuring wanneer zij kappers aan gaan nemen. Maar ook als je een eigen zaak wil starten is het van belang dat je deze discipline goed onder de knie hebt als je geen inkomsten wil mislopen.

De Kappersopleiding Kleurspecialist zorgt er daarom voor dat je een echte kleurspecialist wordt en klanten kunt voorzien van prachtige gekleurde coupes. Naast productkennis zoals kleurnummers, kleurenkaartleer, toonhoogte, grijsdekking en welk percentage waterstof je bij welke kleur moet gebruiken, leer je natuurlijk ook om de juiste kleur voor je klant te bepalen en de juiste technieken om kleur in te zetten.

Haar analyse

Productkennis

Kleurenkaartleer

Betekenis kleurnummers

Kleurkarakter

Toonhoogte

Complementaire kleuren

Kleur bepalen

Waterstof percentages

Opzettechnieken

Uitgroei kleuren

Hele haar kleuren

Highlights en lowlights

Blonderen

Folies zetten

Kleuren weghalen en versterken

Grijsdekking

Kleuren uitwassen en vastzetten

Communicatie met je klant

Studieduur

De Kappersopleiding Kleurspecialist wordt gegeven als dagopleiding en avondopleiding in de vorm van het vrij leren concept.

Dagopleiding:
Je krijgt één keer per week les op dinsdag van 10:00 tot 16:00 uur. De dagopleiding duurt in totaal 8 weken.

Avondopleiding:
Je krijgt één keer per week les op woensdagavond van 19:00 tot 22:00 uur (let op: na de zomervakantie starten de avondlessen om 18:00 uur en duren tot 21:00 uur). De avondopleiding duurt in totaal 16 weken.

Bij een succesvolle afronding van de Kappersopleiding Kleurspecialist ontvang je een certificaat.

Veelgestelde vragen

Wat is het vrij leren concept?

Om te zorgen dat iedere leerling zich optimaal kan ontwikkelen, werken wij volgens het vrij leren concept. Dit betekent dat er een keer per week een gecombineerde lesavond (woensdagavond) en een gecombineerde lesdag (dinsdag) plaatsvindt op onze professionele leslocatie. De lessen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 6 – 8 leerlingen, waarbij iedere leerling de opleiding volgt die het beste bij hem of haar past en op het eigen niveau aan de slag gaat. Niet iedereen leert namelijk even snel en dat hoeft ook helemaal niet!

Omdat er in kleine groepen wordt gewerkt, is er altijd voldoende ruimte en tijd voor individuele begeleiding van iedere leerling. Een ander voordeel van het vrij leren concept is dat je kunt instromen op het moment dat jou het beste uitkomt en er dus verschillende startmomenten zijn.

Hoewel verschillende opleidingen gecombineerd worden op één lesmoment, doet dit op geen enkele manier af aan de kwaliteit van jouw individuele opleiding: de intensieve persoonlijke begeleiding van onze ervaren vakdocent en de duur van de door jou gekozen opleiding zijn exact hetzelfde. Het is een leuke manier om in een groep met dezelfde interesses, op een voor jou geschikt moment en in je eigen tempo te werken aan je individuele doelen, vaardigheden en ambities.

Is haarverf inbegrepen bij de Kappersopleiding Kleurspecialist?

Bij iedere les zit 1 tube haarverf inbegrepen. We doen er uiteraard niet moeilijk over als er een keer een wat extra haarverf nodig is tijdens een les voor bijvoorbeeld een kleurcorrectie, maar het is niet de bedoeling dat dit een wekelijkse gewoonte wordt. Daarom zijn wij in bepaalde gevallen genoodzaakt een eigen bijdrage van €10 per tube te vragen. Je kunt dan denken aan gevallen waarin stelselmatig meer tubes haarverf nodig zijn, zoals modellen met extra dik haar, meerdere deelkleuringen of als er elke keer kleurcorrecties nodig zijn. Uiteraard wordt dit van tevoren met je gecommuniceerd. Het staat je daarnaast natuurlijk ook altijd vrij om eigen haarverf mee te nemen voor dit soort situaties.

Heb ik een vooropleiding nodig voor de Kappersopleiding Kleurspecialist?

Nee, je kunt deze opleiding zonder vooropleiding volgen.

Moet ik tijdens de Kappersopleiding Kleurspecialist stage lopen?

Je hoeft voor deze opleiding geen verplichte stage te lopen. Uiteraard kun je zelf beslissen om dit alsnog te doen, want het is zeker goed om praktijkervaring op te doen.

Staat de Kappersopleiding Kleurspecialist gelijk aan een mbo-opleiding?

Nee, de Kappersopleiding Kleurspecialist is geen mbo-opleiding. Ons opleidingstraject is een verkorte vakopleiding (een mbo-opleiding duurt meestal 2-4 jaar).

Kan ik studiefinanciering aanvragen?

Aangezien wij een vakopleiding bieden en geen mbo-opleiding, kun je voor deze opleiding geen studiefinanciering aanvragen. Mogelijk kom je wel in aanmerking voor een vergoeding vanuit het UWV. Wij raden je aan om contact op te nemen met je contactpersoon bij het UWV om te vragen naar de eventuele mogelijkheden tot vergoeding van deze opleiding.

Is er ook een volwaardige kappersopleiding?

Jazeker! Met onze Allround Kappersopleiding zullen we je opleiden tot allround kapper en krijg je naast de module Kleurspecialist ook nog de volgende modules:

Kan ik de Kappersopleiding Kleurspecialist ook in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen. Hiervoor geldt wel een extra toeslag van €50.

Is de Hair & Styling Academy goed bereikbaar?

Ja, de Hair & Styling Academy is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Onze leslocatie heeft gratis parkeervoorzieningen en het treinstation en de bushalte bevinden zich op ongeveer een kwartiertje lopen.

Ontvang ik na deze opleiding een diploma of certificaat?

Ja, na het succesvol behalen van de Kappersopleiding Kleurspecialist ontvang je van ons een certificaat van afronding. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden, zoals een aanwezigheidsplicht van 75% en dat de cursist de benodigde vaardigheden daadwerkelijk bezit. Voor meer informatie verwijzen wij je naar artikel 9 van onze algemene voorwaarden.

Inschrijven Kappersopleiding Kleurspecialist

Dankzij het vrij leren concept kun je op ieder gewenst moment instromen. Bij de inschrijving kun je eenvoudig filteren op de gewenste startdatum, kies je voor de dagopleiding of avondopleiding en selecteer je de Kappersopleiding Kleurspecialist.