Menu Sluiten

Allround Kappersopleiding

1 dag of 1 avond per week

20 of 32 weken

6-8 leerlingen

Met de praktijkgerichte Allround Kappersopleiding leer je alle fijne kneepjes van het vak. Naast alle basis- en moderne kniptechnieken voor zowel mannen als vrouwen, komt ook kleuren, styling en permanenten aan bod.

Algemene Informatie
In het kort
Inhoud opleiding
Studieduur
Veelgestelde Vragen

Algemene Informatie Allround Kappersopleiding

Wil jij graag aan de slag als allround kapper of kapster? Op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen? Wil jij een echte professional worden binnen verschillende disciplines van het kappersvak? Heb je de ambitie om een eigen zaak te beginnen? Dan ben je geknipt voor onze allround kappersopleiding!

De Allround Kappersopleiding van Hair & Styling Academy Purmerend is de perfecte voorbereiding op het veelzijdige kappersvak. Onder begeleiding van een ervaren vakdocent doorloop je verschillende modules en leer je de nieuwste technieken binnen het vakgebied.

De allround kappersopleiding wordt gegeven in Purmerend in de vorm van een dagopleiding of avondopleiding volgens het vrij leren concept. Het leslokaal is van alle gemakken voorzien en dankzij ons gratis startpakket ter waarde van €500,- beschik je over alle benodigdheden die je tijdens de opleiding nodig hebt.

Bij een succesvolle afronding van de Allround Kappersopleiding ontvang je een certificaat.

Allround Kappersopleiding in het Kort

Wil jij een echte professional worden binnen verschillende disciplines van het kappersvak? Dan ben je geknipt voor onze allround kappersopleiding!

De Allround Kappersopleiding van Hair & Styling Academy Purmerend is de perfecte voorbereiding op het veelzijdige kappersvak. Onder begeleiding van een ervaren vakdocent doorloop je verschillende modules en leer je de nieuwste technieken binnen het vakgebied.

Ons leslokaal is van alle gemakken voorzien en dankzij het gratis startpakket beschik je over alle benodigdheden die je tijdens de opleiding nodig hebt.

Bij een succesvolle afronding van de Allround Kappersopleiding ontvang je een certificaat.

Analyseren van hoofdhuid en haar

Schedelvormen herkennen

Productkennis

Materialenkennis

Wassen van het haar

Hygiëne

Verschillende kniptechnieken:
slicen, inknippen, opknappen, uitdunnen

Lang en kort haar

Scheidingen trekken en haar opnemen

Basis Hairstyling:
föhnen, stijlen, krullen

Finishen haar

Communicatie met je klant

Tondeuse- en scheertechnieken

Opknaptechnieken

Gebruik van een nekmes

Kleurenkaart-leer

Betekenis kleurnummers

Kleurkarakter

Toonhoogte

Kleur bepalen

Waterstof percentages

Opzettechnieken

Uitgroei kleuren

Hele haar kleuren

Highlights en lowlights

Blonderen

Folies zetten

Kleuren weghalen en versterken

Grijsdekking

Kleuren uitwassen en vastzetten

Lang en kort haar föhnen

Technieken voor föhnen

Touperen van het haar

Stijltechnieken

Krultechnieken

Basis opsteektechnieken

Permanentvloeistof

Permanent wikkels en vormen

Zetting en plaatsingstechnieken permanent

Spoelen permanent

Fixeren permanent

Nabehandeling permanent

Studieduur Allround Kappersopleiding

De Allround Kappersopleiding kan gevolgd worden als dagopleiding of avondopleiding in de vorm van het vrij leren concept.

Wanneer je kiest voor de dagopleiding, krijg je één keer per week les op dinsdag van 10:00 uur tot 16:00 uur. De gehele opleiding neemt dan 20 weken in beslag.

Wanneer je kiest voor de avondopleiding, krijg je één keer per week les op woensdagavond van 19:00 tot 22:00 uur (let op: na de zomervakantie starten de avondlessen om 18:00 uur en duren tot 21:00 uur). De gehele opleiding duurt in dat geval 32 weken.

Bij een succesvolle afronding van de Allround Kappersopleiding ontvang je een certificaat.

De kosten voor de Allround Kappersopleiding zijn €2250,-

Dit bedrag is inclusief al het lesmateriaal, een gratis startpakket ter waarde van €500 met alle benodigdheden (zoals oefenhoofden, scharen, borstels, etc.).

Bij de module haarkleuren is 1 tube haarverf per les inbegrepen. We doen er uiteraard niet moeilijk over als er een keer een wat extra haarverf nodig is tijdens een les voor bijvoorbeeld een kleurcorrectie, maar het is niet de bedoeling dat dit een wekelijkse gewoonte wordt. Daarom zijn wij in bepaalde gevallen genoodzaakt een eigen bijdrage van €10 per tube te vragen. Je kunt dan denken aan gevallen waarin stelselmatig meer tubes haarverf nodig zijn, zoals modellen met extra dik haar, meerdere deelkleuringen of als er elke keer kleurcorrecties nodig zijn. Uiteraard wordt dit van tevoren met de leerlingen gecommuniceerd. Het staat de leerlingen daarnaast natuurlijk ook altijd vrij om eigen haarverf mee te nemen voor dit soort situaties.

Bij de inschrijving doe je een aanbetaling van 25% (€562,50) of kun je gelijk het hele bedrag betalen. Bij een aanbetaling ontvang je 2 weken voor de start van de opleiding een betaallink per e-mail voor het resterende bedrag van €1.687,50. Dit dient 5 dagen voor de eerste lesdag betaald te worden (zie algemene voorwaarden).

In overleg is het ook mogelijk om het restant in twee of drie maandelijkse termijnen te betalen. Hiervoor geldt een extra toeslag van €25 per termijn. Wil je in termijnen betalen? Stuur ons dan even een reactie op de bevestigingsmail met het verzoek om in termijnen te betalen!
Wat is het vrij leren concept?

Om te zorgen dat iedere leerling zich optimaal kan ontwikkelen, werken wij volgens het vrij leren concept. Dit betekent dat er een keer per week een gecombineerde lesavond (woensdagavond) en een gecombineerde lesdag (dinsdag) plaatsvindt op onze professionele leslocatie. De lessen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 6 - 8 leerlingen, waarbij iedere leerling de opleiding volgt die het beste bij hem of haar past en op het eigen niveau aan de slag gaat. Niet iedereen leert namelijk even snel en dat hoeft ook helemaal niet!

Omdat er in kleine groepen wordt gewerkt, is er altijd voldoende ruimte en tijd voor individuele begeleiding van iedere leerling. Een ander voordeel van het vrij leren concept is dat je kunt instromen op het moment dat jou het beste uitkomt en er dus verschillende startmomenten zijn.

Hoewel verschillende opleidingen gecombineerd worden op één lesmoment, doet dit op geen enkele manier af aan de kwaliteit van jouw individuele opleiding: de intensieve persoonlijke begeleiding van onze ervaren vakdocent en de duur van de door jou gekozen opleiding zijn exact hetzelfde. Het is een leuke manier om in een groep met dezelfde interesses, op een voor jou geschikt moment en in je eigen tempo te werken aan je individuele doelen, vaardigheden en ambities.

Is haarverf inbegrepen bij de module Kleuren?

Bij de module kleuren is 1 tube haarverf per les inbegrepen. We doen er uiteraard niet moeilijk over als er een keer een wat extra haarverf nodig is tijdens een les voor bijvoorbeeld een kleurcorrectie, maar het is niet de bedoeling dat dit een wekelijkse gewoonte wordt. Daarom zijn wij in bepaalde gevallen genoodzaakt een eigen bijdrage van €10 per tube te vragen. Je kunt dan denken aan gevallen waarin stelselmatig meer tubes haarverf nodig zijn, zoals modellen met extra dik haar, meerdere deelkleuringen of als er elke keer kleurcorrecties nodig zijn. Uiteraard wordt dit van tevoren met de leerlingen gecommuniceerd. Het staat de leerlingen daarnaast natuurlijk ook altijd vrij om eigen haarverf mee te nemen voor dit soort situaties.

Heb ik een vooropleiding nodig voor de allround kappersopleiding?

Nee, je kunt onze allround kapper opleiding zonder vooropleiding volgen.

Moet ik tijdens de allround kappersopleiding stage lopen?

Je hoeft voor deze opleiding geen verplichte stage te lopen. Uiteraard kun je zelf beslissen om dit alsnog te doen, want het is zeker goed om praktijkervaring op te doen.

Staat de allround kappersopleiding gelijk aan een mbo-opleiding?

Nee, de allround kappersopleiding is geen mbo-opleiding. Hoewel onze opleiding vergelijkbaar is met het niveau 3 van een mbo-opleiding, bieden wij een volwaardige vakopleiding in een kortere periode (een mbo-opleiding duurt meestal 3 jaar).

Kan ik studiefinanciering aanvragen?

Aangezien wij een vakopleiding bieden en geen mbo-opleiding, kun je voor deze opleiding geen studiefinanciering aanvragen. Mogelijk kom je wel in aanmerking voor een vergoeding vanuit het UWV. Wij raden je aan om contact op te nemen met je contactpersoon bij het UWV om te vragen naar de eventuele mogelijkheden tot vergoeding van deze opleiding.

Kan ik de modules ook los volgen?

Ja, je kunt er ook voor kiezen om de volgende modules los te volgen:

Kan ik de allround kappersopleiding ook in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om in 3 termijnen te betalen. Hiervoor geldt wel een extra toeslag van €75.

Is de Hair & Styling Academy goed bereikbaar?

Ja, de Hair & Styling Academy is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Onze leslocatie heeft gratis parkeervoorzieningen en het treinstation en de bushalte bevinden zich op ongeveer een kwartiertje lopen.

Ontvang ik na deze opleiding een diploma of certificaat?

Ja, na het succesvol behalen van de Allround Kappersopleiding ontvang je van ons een certificaat van afronding. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden, zoals een aanwezigheidsplicht van 75% en dat de cursist de benodigde vaardigheden daadwerkelijk bezit. Voor meer informatie verwijzen wij je naar artikel 9 van onze algemene voorwaarden.

Inschrijven Allround Kappersopleiding

Dankzij het vrij leren concept kun je op ieder gewenst moment instromen. Bij de inschrijving kun je eenvoudig filteren op de gewenste startdatum, kies je voor de dagopleiding of avondopleiding en selecteer je de Allround Kappersopleiding.

Inhoud Opleiding

De Allround Kappersopleiding is opgebouwd uit 5 modules en behandelt alles wat je moet weten om een professionele allround kapper of kapster te worden.

Module 1: Basiscursus Dames
Tijdens deze module leer je alle basiskennis en vaardigheden die nodig zijn om verschillende dameskapsels te behandelen. De basis voor het perfecte kapsel voor ieder haartype ligt in een deskundige analyse van het haar, de hoofdhuid en het herkennen van de schedelvorm. Daarbij spelen een goede productkennis, communicatie en hygiëne ook een belangrijke rol. Welke shampoo gebruik je bijvoorbeeld bij welk haartype? Hoe communiceer je met je klant? Welke scharen kun je het beste gebruiken? Waar moet je rekening mee houden bij het wassen van haren? En hoe geef je een professionele hoofdhuidmassage? Vervolgens leer je verschillende kniptechnieken voor zowel lang- als kort haar, zoals een kapsel opknappen, het haar inknippen, het aanbrengen van laagjes, slicen en uitdunnen. Maar ook hoe je mooie rechte scheidingen kunt trekken en het haar kunt opnemen. Ter afsluiting van deze module leren we je hoe de klant perfect gestyled de salon zal verlaten.

Analyseren van hoofdhuid en haar

Schedelvormen herkennen

Productkennis

Wassen van het haar

Hygiëne

Verschillende kniptechnieken:
slicen, inknippen, opknappen, uitdunnen

Lang en kort haar

Scheidingen trekken en haar opnemen

Basis Hairstyling:
föhnen, stijlen, krullen

Finishen haar

Communicatie met je klant

Module 2: Basiscursus Heren

Tijdens de module heren zullen we ons richten op herenkapsels. Ook hier zal een deskundige analyse van het haar, de hoofdhuid, het herkennen van een schedelvorm en een gedegen productkennis de basis vormen. Daarnaast gaan we aan de slag met specifieke onderdelen voor de behandeling van herenkapsels, zoals tondeuse- en scheertechnieken, maar ook het gebruik van een nekmes en hoe je een herenkapsel mooi kan opknappen.

Haar- en hoofdhuidanalyse

Schedelvormen herkennen

Productkennis

Hygiëne

Communicatie met je klant

Wassen van het haar

Hoofdhuidmassage

Scheidingen trekken en haar opnemen

Tondeuse- en scheertechnieken

Opknaptechnieken

Gebruik van een nekmes

Trimmen van een baard

Module 3: Kleurspecialist

Haarkleuren is een vak apart en een van de belangrijkste inkomsten voor een kapperszaak. De module haarkleuring zorgt er daarom voor dat je een echte kleurspecialist wordt en klanten kunt voorzien van prachtige gekleurde coupes. Naast productkennis zoals kleurnummers, kleurenkaartleer, toonhoogte, grijsdekking en welk percentage waterstof je bij welke kleur moet gebruiken, leer je natuurlijk ook om de juiste kleur voor je klant te bepalen en de juiste technieken om kleur in te zetten.

Haar analyse

Productkennis

Kleurenkaartleer

Betekenis kleurnummers

Kleurkarakter

Toonhoogte

Kleur bepalen

Waterstof percentages

Opzettechnieken

Uitgroei kleuren

Hele haar kleuren

Highlights en lowlights

Blonderen

Folies zetten

Kleuren weghalen en versterken

Grijsdekking

Kleuren uitwassen en vastzetten

Complementaire kleuren

kleurnummers

Module 4: Opleiding Hairstyling

Tegen de tijd dat we aan deze module gaan beginnen weet je inmiddels hoe je moet knippen en verven, maar nu wil je natuurlijk ook dat je klant perfect gestyled de zaak verlaat. Daarom richten we ons tijdens deze module op het föhnen, stijlen, krullen en opsteken van het haar. Welke technieken kun je het beste gebruiken? En welke borstels ga je bijvoorbeeld gebruiken?

Haaranalyse

Productkennis

Materialenkennis

Communicatie met je klant

Föhnen lang en kort haar

Technieken voor föhnen

Touperen van het haar

Stijltechnieken

Krultechnieken

Basis opsteektechnieken

Module 5: Haar Permanenten

Hoewel permanenten tegenwoordig wel iets minder vaak voorkomt, is het als allround kapper natuurlijk wel belangrijk om over deze vaardigheden te beschikken. Daarom richten we ons tijdens deze module op alle benodigde kennis om een goed permanent te kunnen zetten. Denk bijvoorbeeld aan productkennis over permanent vloeistof en de verschillende wikkels en vormen, maar natuurlijk ook op een goede techniek voor de plaatsing en een juiste nabehandeling.

Haar- en hoofdhuidanalyse

Wassen van het haar

Productkennis Permanentvloeistof

Permanent wikkels en vormen

Zettings- en plaatsingstechnieken

Spoelen

Fixeren

Nabehandeling

Studieduur Allround Kappersopleiding

De Allround Kappersopleiding kan gevolgd worden als dagopleiding of avondopleiding in de vorm van het vrij leren concept.

Wanneer je kiest voor de dagopleiding, krijg je één keer per week les op dinsdag van 10:00 uur tot 16:00 uur. De gehele opleiding neemt dan 20 weken in beslag.

Wanneer je kiest voor de avondopleiding, krijg je één keer per week les op woensdagavond van 19:00 tot 22:00 uur (let op: na de zomervakantie starten de avondlessen om 18:00 uur en duren tot 21:00 uur). De gehele opleiding duurt in dat geval 32 weken.

Bij een succesvolle afronding van de Allround Kappersopleiding ontvang je een certificaat.

Veelgestelde Vragen

Wat is het vrij leren concept?

Om te zorgen dat iedere leerling zich optimaal kan ontwikkelen, werken wij volgens het vrij leren concept. Dit betekent dat er een keer per week een gecombineerde lesavond (woensdagavond) en een gecombineerde lesdag (dinsdag) plaatsvindt op onze professionele leslocatie. De lessen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 6 – 8 leerlingen, waarbij iedere leerling de opleiding volgt die het beste bij hem of haar past en op het eigen niveau aan de slag gaat. Niet iedereen leert namelijk even snel en dat hoeft ook helemaal niet!

Omdat er in kleine groepen wordt gewerkt, is er altijd voldoende ruimte en tijd voor individuele begeleiding van iedere leerling. Een ander voordeel van het vrij leren concept is dat je kunt instromen op het moment dat jou het beste uitkomt en er dus verschillende startmomenten zijn.

Hoewel verschillende opleidingen gecombineerd worden op één lesmoment, doet dit op geen enkele manier af aan de kwaliteit van jouw individuele opleiding: de intensieve persoonlijke begeleiding van onze ervaren vakdocent en de duur van de door jou gekozen opleiding zijn exact hetzelfde. Het is een leuke manier om in een groep met dezelfde interesses, op een voor jou geschikt moment en in je eigen tempo te werken aan je individuele doelen, vaardigheden en ambities.

Is haarverf inbegrepen bij de module Kleuren?

Bij de module kleuren is 1 tube haarverf per les inbegrepen. We doen er uiteraard niet moeilijk over als er een keer een wat extra haarverf nodig is tijdens een les voor bijvoorbeeld een kleurcorrectie, maar het is niet de bedoeling dat dit een wekelijkse gewoonte wordt. Daarom zijn wij in bepaalde gevallen genoodzaakt een eigen bijdrage van €10 per tube te vragen. Je kunt dan denken aan gevallen waarin stelselmatig meer tubes haarverf nodig zijn, zoals modellen met extra dik haar, meerdere deelkleuringen of als er elke keer kleurcorrecties nodig zijn. Uiteraard wordt dit van tevoren met de leerlingen gecommuniceerd. Het staat de leerlingen daarnaast natuurlijk ook altijd vrij om eigen haarverf mee te nemen voor dit soort situaties.

Heb ik een vooropleiding nodig voor de allround kappersopleiding?

Nee, je kunt onze allround kapper opleiding zonder vooropleiding volgen.

Moet ik tijdens de allround kappersopleiding stage lopen?

Je hoeft voor deze opleiding geen verplichte stage te lopen. Uiteraard kun je zelf beslissen om dit alsnog te doen, want het is zeker goed om praktijkervaring op te doen.

Staat de allround kappersopleiding gelijk aan een mbo-opleiding?

Nee, de allround kappersopleiding is geen mbo-opleiding. Hoewel onze opleiding vergelijkbaar is met het niveau 3 van een mbo-opleiding, bieden wij een volwaardige vakopleiding in een kortere periode (een mbo-opleiding duurt meestal 3 jaar).

Kan ik studiefinanciering aanvragen?

Aangezien wij een vakopleiding bieden en geen mbo-opleiding, kun je voor deze opleiding geen studiefinanciering aanvragen. Mogelijk kom je wel in aanmerking voor een vergoeding vanuit het UWV. Wij raden je aan om contact op te nemen met je contactpersoon bij het UWV om te vragen naar de eventuele mogelijkheden tot vergoeding van deze opleiding.

Kan ik de modules ook los volgen?

Ja, je kunt er ook voor kiezen om de volgende modules los te volgen:

Kan ik de allround kappersopleiding ook in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om in 3 termijnen te betalen. Hiervoor geldt wel een extra toeslag van €75.

Is de Hair & Styling Academy goed bereikbaar?

Ja, de Hair & Styling Academy is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Onze leslocatie heeft gratis parkeervoorzieningen en het treinstation en de bushalte bevinden zich op ongeveer een kwartiertje lopen.

Ontvang ik na deze opleiding een diploma of certificaat?

Ja, na het succesvol behalen van de Allround Kappersopleiding ontvang je van ons een certificaat van afronding. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden, zoals een aanwezigheidsplicht van 75% en dat de cursist de benodigde vaardigheden daadwerkelijk bezit. Voor meer informatie verwijzen wij je naar artikel 9 van onze algemene voorwaarden.

Inschrijven Allround Kappersopleiding

Dankzij het vrij leren concept kun je op ieder gewenst moment instromen. Bij de inschrijving kun je eenvoudig filteren op de gewenste startdatum, kies je voor de dagopleiding of avondopleiding en selecteer je de Allround Kappersopleiding.